ML valmentajat


Taija Alfthan

OLK muodostelmaluistelun päävalmentaja

Stella Polaris ja Aurora Borealis vastuuvalmentaja

 

Koulutus:

II-tason valmentajakoulutus muodostelmaluistelussa (2019)

I-tason valmentajakoulutus muodostelmaluistelussa (2017)

Useita lajitaitoihin ja vuorovaikutukseen liittyviä täydennyskoulutuksia

Lajitausta:

Taija on aito OLK:n kasvatti ja luistellut koko kilpauransa Oulussa, joista vuodet 2009-2015 Stella Polariksessa SM-junioreissa. Joukkueen kapteenina kolme vuotta toimineen Taijan oma kilpaura huipentui 2015 saavutettuun SM-pronssiin.

Valmennusura alkoi OLK:ssa oman harrastuksen sivussa taitoluistelukouluohjaajana. Lopettamisen jälkeen Taija valmensi Kaarinassa ja toimi ohjaajana Suomen Luisteluliiton Ice Skating Tourilla, kunnes muutti takaisin Ouluun päätoimiseksi valmentajaksi keväällä 2019. Valmennuskokemusta on kertynyt lähes kaikilta sarjatasoilta luistelukoulusta SM-junioreihin ja aikuisiin asti.

Ajatuksia valmennuksesta:

“Nuorten valmentajana tavoitteenani on luoda harjoitteluympäristö, jossa jokainen rohkenee olla oma itsensä ja voi turvallisesti kasvaa kilpaurheilijaksi lajin huippua tavoitellen.

Lajina muodostelmaluistelu on todella moniulotteinen. Taitavien yksilöiden täytyy näyttää jäällä yhdeltä yksiköltä ja teknisten ja fyysisten suoritusten lisäksi ilmaisutaito ja taiteellisuus on merkittävässä roolissa. Se tekee myös valmentajan työstä todella mielenkiintoista! Toivon, että oma rakkauteni lajia kohtaan näkyy ja kannustaa urheilijoita nauttimaan itsensä haastamisesta muodostelmaluistelun parissa."


Mariia Märsynaho

Hei!

Nimeni on Mariia Märsynaho. Olen aloittanut muodostelmapuolen toisena päätoimisena valmentajana elokuussa 2020. Valmentamisen Oulun Luistelukerhossa olen aloittanut vuonna 2017 oman luistelu-urani ohella. 2017-2018 ohjasin taitoluistelukoulussa, ensin apuohjaajana ja myöhemmin sain vastuulleni oman ryhmän.

Viimeiset kolme vuotta olen ollut mukana niin muodostelmapuolen kehitysryhmillä, kuin kilpailevillakin joukkueilla. Kaudella 2021-2022 vastuullani on minorijoukkue Tähtitytöt ja muodostelmaluistelun kehitysryhmä Minitimantit. Olen mukana myös Aurora Borealiksen ja Minitähtien valmennustiimeissä.

Oma luistelutausta:

Aloitin luistelun OLK:n taitoluistelukoulussa vuonna 2006. Muutaman vuoden jälkeen luistelukoulussa ja kehitysryhmässä siirryin seuramme minoreihin vuonna 2010. Sieltä olen edennyt SM-noviisien kautta seuran SM-junioreihin Stella Polarikseen, jossa luistelin viimeiset 4 vuotta. Keväällä 2020 ikä juniorisarjassa tuli vastaan. Palo valmentamiseen oli kovempi kuin Helsinkiin luistelun perässä muuttaminen, joten päätin olla hakematta SM-senioreihin. Luistelua en missään nimessä halunnut kuitenkaan lopettaa ja tällä hetkellä valmennusten ohessa luistelenkin seuran kansallisissa senioreissa Corda Borealiksessa.

Koulutus:

Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2020 Kastellin lukiosta. Ennen korkeakouluopiskeluja halusin pitää välivuoden ja keskittyä vain valmentamiseen. Halusin kuitenkin kehittyä valmentajana vuoden aikana, joten päätin hakea opiskelemaan valmentajan ammattitutkintoa. Tällä hetkellä siis olen OLK:ssa oppisopimuksella ja opiskelen samalla valmentajan ammattiin.

Millainen olen valmentajana:

Olen nuori valmentaja, joten haluan jatkuvasti oppia lisää ja kehittää itseäni. Tavoitteeni valmetamisen suhteen ovat korkealla ja teen töitä saavuttaakseni ne. Valmentajana pyrin olemaan kannustava, luova sekä positiivista ja hyväksyvää ilmapiiriä rakentava.