"Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta ensisijaisesti taitoluistelun alueella siten, että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa kunto- ja terveysliikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua tai liikuntaan liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti."- Seuran toimintasäännöt 2§

Taitoluistelua Oulussa jo yli 65 vuotta

Taitoluistelu on urheilulaji, jossa pyritään yhtä aikaa sekä teknisesti vaativaan että taiteelliseen ja musiikkia tulkitsevaan suoritukseen. 

Taitoluistelussa on neljä eri kilpailumuotoa: yksinluistelu, pariluistelu, jäätanssi sekä taitoluistelun joukkuelaji muodostelmaluistelu.

Oulun Luistelukerhon lajivalikoimaan kuuluvat

  • yksinluistelu
  • muodostelmaluistelu

Oulun Luistelukerho ry (OLK) on vuonna 1949 perustettu urheiluseura. Seuran alkutaipaleella lajeina olivat pyöräily, pikaluistelu ja taitoluistelu. Sittemmin seura on erikoistunut taitoluisteluun ja muut lajit ovat jääneet pois toiminnasta. Seura on kasvanut vuosien kuluessa ja tällä hetkellä taitoluistelun harrastajia on seurassamme yli 500. Toimintaamme kuuluu taitoluistelun perusopetusta, yksinluistelua ja muodostelmaluistelua niin harrastus- kuin kilpalajeina.

Seuramme luistelijat ovat saavuttaneet vuosien varrella lukuisia SM-mitaleita, kirkkaimpana tähtenämme moninkertainen Suomen mestari ja EM-hopea- ja pronssimitalisti Susanna Pöykiö.

Muodostelmaluistelujoukkue Stella Polaris sai SM-pronssimitalin helmikuussa 2015.